Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

Vándorfóka

A fókablog részben a tengerentúlra költözik, és Coloradoban folytatja nyughatatlan, aktív életvitelét, ami sokak szerint tök beteges. Szerintem meg csipkebokorvessző.

Leltár

Képek és térképek


Denveri dolgok nagyobb térképen való megjelenítése
foka.blog.hu on Facebook

Friss topikok

Worldwide

Sível Coloradoban: Breckenridge

2011.12.21. 01:49 viktor.agoston

Ha nyögve bár, de megvettük az Epic Season Ticket Local variánsát, hogy kellőképpen megismerhessük a coloradoi síélet mikéntjét.


A bérlet 7 síközpont nagyjából korlátlan megsíelésére ad lehetőséget. Igazából gyermekkori álmom látszik valóra válni, amikor egy ilyen névre szóló kártyát fogok a kezemben: nagyjából 5 hónapon keresztül, amikor épp szép az idő és jó a hó, elugrunk síelni csak úgy? Lehet, hogy akad majd olyan alkalom is, amikor egyszerűen nem lesz kedvem síelni? Meglehet, bár nem valószínű. Mindazonáltal a választás szabadsága önmagában is felszabadító érzéssel bír.

 

A síközpontok 70-85 mérföldre találhatóak Denvertől, ami nagyjából 70 perces vezetést jelent az autópályán. Az álatlunk a hétvégén meglátogatott Breckenridge pályái 2900 és 4000 méter tengerszintfeletti magasság között szelik keresztül-kasul a hegyet 950 hektáron.

Érdekes módon az Európában annyira megszokott beléptető rendszer a sífelvonók tövében itt nem található meg: lelkes alkalmazottak az amerikaiakra oly jellemző beszélgetős stílusban (hávizgoing?), kézi géppel ellenőrzik a jegyeketbérleteket.

A bérletek adatai alapján statisztika készül, amit mindenki a saját falhasználói profiljában nézhet meg a neten, vagy az okostelefonra letöltött alkalmazásban. A kellően elhivatott síelők összemérhetik napi, heti, vagy összes teljesítményüket egy pontszerző verseny keretében, ahol értelemszerűen a legtöbb kilómétert/vertikális métert/mosomedvét megsíelt versenyző nyer.

Mi azért nem voltunk annyira sportos hangulatban a Blue Riverben eldorbézolt éjszaka után, így csak fél11 körülre csatoltuk fel léceinket. Ennek ellenére, kényelmes-másnapos stílusban mintegy 15000 vertical feet-et sikerült a pályazárásig abszolválni.

És nem utolsó sorban ez a nap volt új felszerelésem tesztje is, amiről egy újabb, rendkívül érdekfeszítő posztban számolok be.

Pénteken vár minket Vail, a coloradoi sípályák királynője. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: snow ski breckenridge

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr233479920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.