Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

Vándorfóka

A fókablog részben a tengerentúlra költözik, és Coloradoban folytatja nyughatatlan, aktív életvitelét, ami sokak szerint tök beteges. Szerintem meg csipkebokorvessző.

Leltár

Képek és térképek


Denveri dolgok nagyobb térképen való megjelenítése
foka.blog.hu on Facebook

Friss topikok

Worldwide

Műpók armageddon és pogányok Denverben

2011.10.31. 20:58 viktor.agoston

 Amennyiben a Thanksgiving a pulyka-holokauszt, akkor a Halloween bizonyára a félméteres műpókok, ehetetlen lime-zselék és fekete arcfestékek armaggedonja.

Az angolszász-amerikai kultúra legmélyebb deficitjeit tárja elénk ez az ünnep, és nem nagyon van más lehetőség a kárminimalizálásra, mint ha a magunk visszafogott európai módján, de részt veszünk benne.
 
Nopersze, azért nem merítkezünk meg a belváros utcáin zombijelmezben felvonulók gyermekien regrediált mentális fertőjében, de mondjuk elmegyünk a sebészeti osztály rezidensei által rendezett házibuliba.
Remélve azt, hogy ez mégiscsak más lesz, legalább, egy picit, na.
A tucatnyi boszorkány, prostituált és véres kockásingű kanadai favágó megismerése az anyányi műanyag pókok által szisztematikusan elfoglalt előszobában gyorsan ledönti és egyben újra is építi a prekoncepcióink stabil várát: csak az alkoholos italok mérték nélküli fogyasztása által fogjuk átvészelni az estét.
Egyben egyre inkább elfogadhatónak tűnik az történelmi evidancia is, miszerint ez az ünnep egészen a kelta pogány hagyományokig eredeztethető vissza. A keresztény hittérítők a 9. században ahelyett, hogy tűzzel-vassal az ünnep elnyomásra törekedtek volna, beolvasztották azt a keresztény hitéletbe, a péntek este látottak alapján: kevés sikerrel.
 
A helyi Halloween ünneplés egyik meghatározó strukturáló tényezője a beer-pong névre keresztelt játék, amely –terveinkkel összhangban- a résztvevők véralkoholszintjének gyors megugrását idézi elő.
 
 
A beer-pong, vagy Beirut során az asztal két végében, meghatározott alakzatban elhelyezett, sört tartalmazó poharakba kell az asztal másik végétől célozva pingpong labdát dobni. Amennyiben ez sikerül, az ellenfél eltávolítja az alakzatból az adott poharat és elfogyasztja annak tartalmát, a labdát kivéve. Ezek után az ellenfél következik.
 
 
 A játékban tipikusan 2-2 fős csapatok vesznek részt, az elején még józanul, ami a játék előrehaladtával nyilván gyorsan megváltozik.
 A bennszülöttek ezt a játékot TÉNLEG komolyan veszik.
 
Kérlekalássan van stratégia is
Join The Party (Halloween special edition)

Szólj hozzá!

Címkék: halloween denver beerpong

A bejegyzés trackback címe:

https://vandorfoka.blog.hu/api/trackback/id/tr533343490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.